WieWasWie Blog

Waarom je een muziekdoos baby moet kopen voor je kindje

Baby’s doen het goed op rust, regelmaat en reinheid in combinatie met vertrouwde patronen. Voor het slapen gaan is het bijvoorbeeld prettig om je kindje een vaste routine te geven. Een muziekdoos baby kan hierbij een goed onderdeel zijn. Eigenlijk valt het onder de categorie speelgoed, maar hij kan ook mooi staan in de babykamer als sieraad en geeft je baby ook nog een muzikaal tintje mee. 

Wat is een muziekdoos baby? 

Een muziekdoosje heeft een bekend en rustgevend geluid waar je je baby een vertrouwd gevoel mee kan geven. De melodie geeft je baby een vertrouwd en veilig gevoel als hij ernaar luistert in een rustige omgeving. Je baby is namelijk in de buik al bezig met het horen en herkennen van geluiden, zoals de stem van zijn vader en moeder. Hier kun je ook een muziekdoos baby aan toe voegen om na de zwangerschap meer vertrouwen te geven. 

Waarom moet je een muziekdoos voor je baby kopen?

Het is belangrijk om een kind in aanraking te laten komen met muziek voor zijn ontwikkeling. Naast het kalmerende effect dat een muziekdoos baby heeft, helpt het ook met de ontwikkeling van de spraak- en taalontwikkeling van je kind. Veel baby’s geven de voorkeur aan baby muziek of klassieke muziek zodat ze de muziek kunnen volgen en hun geheugen kunnen trainen om de melodieën bijvoorbeeld te herkennen.

Je kunt dus heel eenvoudig en zonder veel moeite je kind ondersteunen in zijn ontwikkeling door een muziekdoosje aan te schaffen en deze regelmatig af te spelen. 

Uit welke soorten muziekdoos baby kun je kiezen? 

Als je gaat zoeken naar een muziekdoos voor je baby dan kan het zijn dat je door het bomen de bos niet meer ziet. Er zijn namelijk vele soorten, maten en verschillende melodieën waaruit je kunt kiezen. Er zijn doosjes die je kunt opwinden met een veer, met een sleutel of doosjes die je laat afspelen door aan een touwtje te trekken. 

Er zijn muziekdoosjes die in een cilinder, oftewel ronde trommel, zitten. Maar je kunt ook kiezen uit torenklokken en schijven speeldoosjes. Voor je muziekdoos baby kom je vaak uit op een ronde trommel die werkt door middel van een sleutel of een trekkoord. De andere twee varianten zijn meer van ouderwetse makelaardij en worden weinig verkocht voor de moderne babykamers. Maar het is net wat jouw smaak is en wat je je baby mee wilt geven. 

Waar zet je een muziekdoos baby neer?
Eigenlijk maakt het niet uit waar je de muziekdoos baby naar zet, zolang de baby het geluid maar kan horen en later hem ook kan zien. Zo kun je een losse muziekdoos neerzetten naast het wiegje of ledikantje. Maar je kunt er ook voor kiezen om hem juist bij de box te plaatsen waar je kindje speelt of een dutje tussendoor doet. Waar je het muziekdoosje voor je baby ook neer zet, je zult zien dat het hem rust geeft als hij dat fijne melodietje hoort die hem zo bekend voor komt.

The post Waarom je een muziekdoos baby moet kopen voor je kindje appeared first on Wie was wie blog.

Waar moet je aan denken als je jouw keuken wilt verbouwen?

Of je nu denkt aan het verfrissen van het uiterlijk van je keuken of van plan bent om volledig te verbouwen, er is veel waar je moet aan denken als je ervoor zorgen wilt dat je keukenrenovatie een groot succes wordt. Je moet bijvoorbeeld denken aan de ruimte die je hebt, de inrichting en zorgen dat de spullen van hoogwaardige kwaliteit zijn, zoals Damixa onderdelen. Hier zijn de top dingen die je moet overwegen voordat je begint met de renovatie of verbouwing van je keuken.

Bepaal je budget

Het opstellen van een begroting is een van de eerste beslissingen die je moet nemen. Want als je vergeet om vooraf een begroting te maken, kunnen sommige fasen of elementen van de renovatie duurder uitkomen dan verwacht. Een budget maken en prioriteiten stellen is essentieel om je keuken succesvol te kunnen verbouwen. Je moet bijvoorbeeld denken aan de kosten van het meubilair dat je wilt gebruiken, de keukenapparatuur en niet vergeten de kraan onderdelen. Zorg er ook voor dat je een buffer achterhand hebt in geval van extra kosten en onverwachte verrassingen.

Hou rekening met de ruimte

Nu het budget duidelijk is, zal de volgende taak zijn het analyseren van de ruimte en het kiezen van de beste indeling voor je keuken. Zorg ervoor dat je een ruimte creëert die zowel praktisch is als comfortabel. Denk hierbij aan de hoogteverschillen, bijvoorbeeld is de hoogte van het aanrecht comfortabel? En kan ik makkelijk bij de opbergruimte van pannen en dergelijk? Bij het beslissen van de indeling is het ook belangrijk om in je achterhoofd te houden alle grote meubels en apparatuur die je erin wilt verwerken. Dus of je nu een U of L-vormige keuken met of zonder eiland wilt, zorg ervoor dat je een goede planning van de ruimte hebt zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

De materialen maken de stijl

Met een duidelijk budget en een duidelijke indeling wordt het voor je gemakkelijker om te zorgen voor een ander basisaspect bij het plannen van je keukenverbouwing, namelijk de materialen die je erin wil verwerken. Er zijn tal van oplossingen op de markt beschikbaar hiervoor, van behang, tegels of leisteen voor de muren, tot hout of andere materialen voor de vloer. De keuze hangt maar net af van de stijl die je zoekt en natuurlijk van hoeveel je aan de verbouwing wilt uitgeven.

Werk met professionals

De beste manier om succes te boeken bij het plannen van een keukenverbouwing is werken met goede professionals. Alhoewel je zelf vooruitgang kunt boeken met zaken als de indeling, stijlkeuze en apparatuur, kan het nooit kwaad om het advies en het goede werk te hebben van professionals die thuis zijn in de verschillende aspecten van de verbouwing. Goed advies en een professionele uitvoering zijn essentieel om je keuken verbouwing aan al je verwachtingen te laten voldoen. Ondanks dat het professionals zijn is het wel altijd belangrijk om betrokken te zijn bij de verbouwing in de ontwerpfase en toezicht te houden op het werk tijdens de uitvoering, want dat zou je wel is een verrassing kunnen besparen. En in het geval dat iets anders uitpakt als verwacht, dan zal het gemakkelijker te corrigeren zijn dan wanneer de renovatie al voltooid is.

The post Waar moet je aan denken als je jouw keuken wilt verbouwen? appeared first on Wie was wie blog.

Altijd al willen weten hoe het voelt om echt te racen? Hier moet je zijn

Altijd al van gedroomd om achter het wiel van een Formule 1 auto te zitten, om te scheuren op volle snelheid terwijl de rook van je banden vrijkomt? Nu heb je de kans ervoor, want met de f1 simulator is het net alsof je in de huid van Max verstappen, Lewis Hamilton of een andere legende bent gekropen.  Je gaat de strijd aan met 19 andere coureurs voor de beker. In dit artikel leggen we je uit wat je allemaal te wachten staat in deze race simulatie.

Kies je race niveau

Of je nu een pro bent die over het asfalt als een legende scheurt of een beginneling die met moeite door de bocht komt dat maakt eigenlijk niet uit.  Je hebt namelijk de keuze uit 3 verschillende skill levels. De beginneling die al moeite heeft met een normale auto kan ervoor kiezen om eerst een vrije training te doen om te wennen aan de besturing en het circuit. De race experience kan zo ingesteld worden dat je geen zorgen hoeft te maken om versleten banden of een pitstop. Zelfs het botsen zou je uit kunnen zetten.  Als je al wat meer ervaren bent in het rijden dan kun je gaan voor variabele weersomstandigheden, pitstop, bandenslijtage en zelfs voor penalty’s bij het opzettelijk botsen of afsnijden.

Klaar voor de start

Je hebt je circuit uitgekozen en je bent klaar om naar de cockpit te gaan van je Formule 1 auto. De lichten gaan aan in de simulatie kamer, je rivalen links en rechts in hun cockpit (tot wel 19 andere racers waar je tegen kan strijden).  Zet je gordel maar stevig vast, doe je koptelefoon op, stuur stevig in je handen en gassen maar.  De rookwolken vliegen je om je oren, het geluid van schreeuwende machines buldert door de speakers, dit is het moment waarop je hebt gewacht.

Op de racetrack

Zodra je weg bent van de start voel je als het ware de G-kracht. De force feedback van de besturing is geweldig en alle knoppen en schakel functies geven je het gevoel alsof je in een echte Formule 1 auto zit. Je voelt letterlijk windvlagen langs je schieten als je met hoge snelheid de bocht door gaat. De lichteffecten geven het gevoel dat je in beweging bent en passen zich perfect aan op alle acties op de baan.

Voor de echte fanaten

Voor de fanatiekelingen die maar geen genoeg kunnen krijgen van het racen zijn er ook specials beschikbaar. Je kunt bijvoorbeeld speciale training krijgen van een ervaren racer die je alle tips en trucs geeft om je skills te verbeteren en die je helpt om de belangrijkste onderdelen te masteren. Als je dan eenmaal genoeg zelfvertrouwen en ervaring hebt opgebouwd kun je zelfs gaan strijden om het kampioenschap tegen 19 andere racers. Niet alleen is dit een fantastische uitdaging om tegen andere fanatiekelingen te strijden, er is ook kans dat je in de prijzen valt als je eindigt in de top 3, wat alleen maar meer motivatie geeft om extra trainingen te nemen. Gek van Formule 1 daag jezelf uit en wordt de Max Verstappen van het sim racen.

The post Altijd al willen weten hoe het voelt om echt te racen? Hier moet je zijn appeared first on Wie was wie blog.

Waar moet je aan denken als je een camper wilt huren?

Een camper huren kan een geweldige manier zijn om te genieten van een avontuur. Of je nou samen met je partner een mooie rondreis wil maken, of je met het hele gezin op een mooie natuurcamping in de bergen wil staan, een camper is de perfecte oplossing. Als je goed voorbereid bent en de juiste voorzorgsmaatregelen neemt, kun je ervoor zorgen dat je een onvergetelijke vakantie hebt met de camper. Zorg ervoor dat je de kosten, voorbereiding, uitrusting en veiligheid goed begrijpt voordat je een camper gaat huren, zodat je de best mogelijke ervaring hebt tijdens je reis. Het kan echter overweldigend zijn om te weten waar je aan moet denken als je een camper gaat huren. Hieronder behandelen we alle belangrijke punten waar je rekening mee moet houden als je een camper gaat huren.

Kosten

De kosten van het huren van een camper kunnen verschillen, afhankelijk van het type camper dat je kiest, de locatie waar je de camper huurt en hoe lang je het huurt. Veel verhuurbedrijven hebben verschillende tarieven voor verschillende seizoenen en voor verschillende dagen. Je moet ook rekening houden met de kosten voor het ophalen en terugbrengen van de camper, evenals de kosten voor brandstof en eventuele verzekeringen.  Een camper kopen kan ook nog altijd, maar je betaalt dan uiteraard een veel grotere prijs. Het ligt er natuurlijk aan of je van plan bent om een camper definitief te houden.

Voorbereiding en veiligheid

Als je een camper gaat huren, moet je goed voorbereid zijn. Je moet bijvoorbeeld weten waar je naartoe gaat, wat voor type camper je nodig hebt en hoe lang je de camper gaat huren. Als je de camper ophaalt, moet je ook de technische details controleren, zodat je zeker weet dat de camper in goede staat is. Check bijvoorbeeld de kilometerstand voordat je de camper huurt en check de camper op eventuele beschadigingen en mankementen. Zo kan het bedrijf je niet kosten in rekening brengen voor beschadigingen die er al waren voordat jij de camper gebruikt had. Neem ook wat tijd om de bedrijfsregels te lezen, zodat je weet wat er is toegestaan en wat niet. Dit is één van de nadelen van huren: als je een camper koopt , hoe je met dergelijke zaken geen rekening te houden. Daarnaast is het onderwerp veiligheid een van de belangrijkste zaken waar je aan moet denken als je een camper gaat huren. Je moet weten hoe je de camper veilig kunt besturen en hoe je ervoor kunt zorgen dat je veilig bent tijdens je reis. Neem bijvoorbeeld de tijd om de verkeersregels van het land waar je naartoe gaat te leren, zodat je je aan de regels kunt houden. Probeer ook om voorzorgsmaatregelen te nemen zoals het instellen van een alarm en het nemen van verzekeringen voor de camper. Vraag voor de zekerheid altijd na of de camper over bepaalde speciale eigenschappen beschikt voordat je je reis begint.

Uitrusting

Als je een camper gaat huren, moet je verder ook rekening houden met de uitrusting die je nodig hebt. Je moet bijvoorbeeld nadenken over wat voor soort keukengerei je nodig hebt, welke kleding je mee moet nemen en of je extra spullen zoals tuinstoelen en luchtbedden moet meenemen. Sommige verhuurbedrijven hebben ook extra uitrusting die je kunt huren, zoals fietsen, gereedschap of navigatieapparatuur.

The post Waar moet je aan denken als je een camper wilt huren? appeared first on Wie was wie blog.

Dankbaarheid tonen maakt je gelukkiger

In de waan van de dag schiet het er maar al te vaak bij in; je dankbaarheid uiten. Voor van alles en nog wat. Elke dag is er wel iets of iemand om dankbaar voor te zijn. Voor de onverwachte hulp van een collega, een fijne relatie thuis, een vers kopje koffie of om het leven in zijn algemeenheid. Als je er maar oog voor hebt. En waarom zou je dat niet hebben. Dankbaarheid tonen heeft een positief effect op onze gezondheid, ons geluksgevoel en op onze relaties. Even “dankjewel” zeggen is niet moeilijk. En het kan op verschillende manieren. Een vriendelijk en welgemeend woord, een kleine maar attente tegenprestatie voor wat die ander voor jou deed, een hand op de schouder of een cadeautje. Groot of klein. Dat gaat van een zoen voor je geliefde die iets liefs deed of zei, tot een blijk van waardering voor jarenlang trouwe dienst en inzet. Zulke vluchtige of diepgaander uitingen zoals bedankjes afscheid werk dragen even bij aan je geluk. Doen!

Goed voor je sociale contacten

Elke relatie vraagt om voeding en onderhoud. Thuis in je gezin of vriendschappen of collega contacten. Elke dag moet je eraan werken om alles soepel te laten verlopen. In een gezonde relatie gaat dat vanzelfsprekend. Soms moet je iets verder zoeken naar de reden om smeerolie in de sociale contacten te doen. Samen iets ondernemen, eens extra vragen hoe dat het er nu mee gaat, of een attent telefoontje naar iemand die even wat extra’s kan gebruiken. Ook een kleine attentie of geschenk doet wonderen. Mooie en bijzondere beeldjes geven om een relatie te bevestigen. Laat zien dat je blij bent met een vriendschap of bewezen dienst.

 Wees ook eens lief voor jezelf

Jezelf een keer belonen om een goed gelukt project mag zo nu en dan. Heb je je in het zweet gewerkt aan een opknapbeurt in je tuin, dan is een beloning op zijn plaats. Kies uit het grote assortiment tuinbeelden iets naar je gading. Soms moet je ook lief en dankbaar zijn voor jezelf. 

The post Dankbaarheid tonen maakt je gelukkiger appeared first on Wie was wie blog.

Betonverf, een populaire trend in 2022

Een trend die steeds meer populair begint te worden is de betonlook. De verf van Beton cire kleuren kunnen zowel op de vloer als op de muur worden aangebracht, het hangt een beetje van de ondergrond af. er zijn ontzettend veel kleuren en tinten beschikbaar in de Betonlook verf categorie. Met keuze uit meer dan 150 kleuren kunt u eigenlijk elke gewenste kleur wel laten maken. U kunt kiezen voor een trendkleur, of voor een unieke kleur die past bij uw woonstijl. Er zijn verschillende kleur series waar u uit kunt kiezen, als u twijfelt kunt u advies vragen aan de experts.

Welke kleuropties zijn er?

De verschillende kleur series zijn gemaakt om overzicht te houden tussen verschillende stijlen. Zo is er bijvoorbeeld de traditioneel-serie, dit zijn uiteraard de standaard tinten die u gewend bent van een betonverf, zoals grijs, wit- en zwarttinten. Daarnaast is er de PRO-serie deze komt in ontzettend veel opties, waaronder ook grijstinten, maar ook roodtinten, geeltinten en groentinten. Ook kunt u kiezen uit kant en klare kleuren, dit scheelt weer met het voorbereidingsmateriaal. Er is ook een Specials-serie, hier kunt u kleuren vinden met een metallic finish. De metallic finish oogt zowel op de muur als op andere oppervlakken erg chique en uniek.

Verschillende elementen in uw interieur

Om bepaalde elementen in uw interieur te laten matchen met elkaar is er ook nog de optie om te kiezen voor Kalkverf. Deze verf kan namelijk op veel oppervlakken aangebracht worden zoals: vensterbanken, hout, gestucte muren en natuur- en baksteen. Dit maakt de verf ideaal om van bijvoorbeeld de muren en de vloer één geheel te maken. Nog een optie is om de vensterbanken en de keukenkastjes qua kleur passend te maken. Hierdoor krijg je unieke elementen in het interieur. De verf is beschikbaar in blauwtinten, geeltinten, roodtinten, bruintinten en wittinten. Er is een ruim aanbod in kleur en verschillende tinten.

The post Betonverf, een populaire trend in 2022 appeared first on Wie was wie blog.

De geschiedenis van Kurkuma en de beste gezondheidsvoordelen voor de gezondheid 

Kurkuma is een helder geel-oranje specerij die afkomstig is van de wortel van een plant uit de gemberfamilie. Het wordt al eeuwenlang gebruikt voor zowel culinaire als medicinale doeleinden, en is nog steeds populair in vele culturen. Hier verkennen we de geschiedenis van kurkuma en enkele van de voordelen voor de gezondheid. 

Oud gebruik 

Het gebruik van kurkuma gaat terug tot minstens 3000 jaar geleden, toen het vooral werd gebruikt als kleurstof in India, Egypte en Perzië. Het werd ook medicinaal gebruikt – Ayurvedische teksten schreven het voor als middel tegen spijsverteringsproblemen en andere kwalen. Tegen de 17e eeuw was kurkuma een belangrijk ingrediënt geworden in veel gerechten in Zuidoost-Azië, vooral in Thailand en Indonesië. 

Culinaire toepassingen 

Tegenwoordig wordt kurkuma in veel verschillende gerechten over de hele wereld gebruikt. Het meest herkenbare gebruik is in de Indiase keuken – het zit vaak in curry’s, tandoori kip, dals, paneer masala, enz. Maar het wordt ook vaak toegevoegd aan Latijns-Amerikaanse gerechten zoals taco’s en enchilada’s en Thaise soepen en roerbakgerechten! 

Voordelen voor de gezondheid 

Kurkuma is niet alleen een belangrijk culinair ingrediënt, maar staat ook bekend om zijn lange lijst van gezondheidsvoordelen. Studies hebben aangetoond dat het kan helpen ontstekingen te verminderen en chronische ziekten zoals kanker te bestrijden dankzij de antioxiderende eigenschappen. Het kan ook de spijsvertering bevorderen door de galproductie in de lever te stimuleren. Kurkuma staat ook bekend om zijn anti-verouderingseffecten op de huid en kan zelfs de cognitieve functie verbeteren! 

In het kort  

Door de eeuwen heen is kurkuma zeer gewaardeerd om zijn unieke smaakprofiel, maar nog meer om zijn geneeskrachtige eigenschappen. Het blijft een essentieel onderdeel van veel verschillende keukens over de hele wereld – niet alleen omdat het een diepe smaak toevoegt, maar ook vanwege de vele gezondheidsvoordelen die verbonden zijn aan het consumeren van deze krachtige specerij! 

Op de website van De Kruidenbaron vind je alles dat je nodig hebt om kleur, geur en smaak toe te voegen aan jouw gerechten! Niet alleen vind je hier de lekkerste kruiden en specerijen, maar ben je ook aan het juiste adres voor thee, koffie, noten, supplementen en handige toebehoren.  

The post De geschiedenis van Kurkuma en de beste gezondheidsvoordelen voor de gezondheid  appeared first on Wie was wie blog.

Trappenfabriek Veijer trappen iets voor jou?

Een trap kan het hele uiterlijk van je huis veranderen. Hoe fijn is het dan als je veel opties hebt om uit te kiezen. Trappenfabriek Veijer trappen heeft al die opties en kan het ook nog eens op maat voor je maken. Het is natuurlijk belangrijk dat de trap bij jou en je gezin past. Als je bijvoorbeeld jonge kinderen hebt is een open trap absoluut geen optie. Er is te veel val gevaar. Maar als je kinderen al tieners zijn is het wel een zeer mooie optie voor in een modern huis. Heb je een natuurlijke inrichting dan past een klassieke trap veel meer bij jouw huis. 

Hoe kies je de perfecte trap uit

Een trap uitkiezen kan een flinke klus zijn. Om deze reden helpen wij je een beetje op weg. Als eerste is het belangrijk om te kijken naar je budget. Dit geeft je namelijk een richtlijn voor een prijs. Een budget helpt je ook met het uitsluiten van bepaalde opties. Als je dit hebt gedaan is het belangrijk om te kijken naar de behoeften van je gezin. Ben je bijvoorbeeld al een wat ouder stel dan is het belangrijk om te kijken naar een traplift. En ben je een wat jonger stel met een kinderwens kijk dan naar een dichte trap. 

Waarom is een trap belangrijk?

In eerste instantie zal je niet meteen denken aan het vervangen van je trap. Toch kan het een heel groot verschil maken in je huis. Denk bijvoorbeeld aan de efficiëntie van het huis. Een trap die goed aansluit in de hoeken of bijvoorbeeld juist ruimte overlaat zodat je er nog schoenen kwijt kan, kan een wereld van verschil maken. Een trap geeft je huis ook veel sfeer. Denk maar eens aan de grote trappen die je in Amerika ziet, of het verschil tussen een tweede en derde verdieping trap. Ook een rondlopende trap kan een wereld van verschil maken.

The post Trappenfabriek Veijer trappen iets voor jou? appeared first on Wie was wie blog.

Wat zijn silent piano’s en hoe werken ze?

Een silent piano is een moderne variant van de klassieke akoestische piano. Het belangrijkste verschil tussen deze twee instrumenten is dat de silent piano, zoals de naam al suggereert, een stille speeloptie heeft. Dit betekent dat de pianist kan spelen met een koptelefoon op, zonder dat de piano hoorbaar is voor anderen in de ruimte.

Maar hoe werkt een silent piano van Emile van Leenen Piano’s eigenlijk? In feite is het concept vrij eenvoudig. In plaats van dat de hamers van de piano direct de snaren raken om geluid te produceren, gebruikt de silent piano sensoren om de aanslagen van de hamers te detecteren. Deze sensoren sturen vervolgens digitale signalen naar een module, die het geluid van de akoestische piano nabootst.

Dit proces maakt het mogelijk om het geluid van de piano volledig te dempen of te beperken tot een niveau dat acceptabel is voor anderen in de ruimte. Bovendien kan de digitale module worden aangesloten op een koptelefoon, zodat de pianist in alle rust kan spelen zonder anderen te storen.

Over het algemeen zijn silent piano’s ideaal voor muzikanten die graag willen spelen zonder anderen te storen. Ze zijn vooral populair bij mensen die in appartementen wonen of in huizen met dunne muren, omdat ze de mogelijkheid bieden om te oefenen op elk moment van de dag zonder dat je je buren hoeft te storen. Maar ook voor opname- of live-optredens kunnen silent piano’s een uitkomst bieden, omdat ze de mogelijkheid bieden om het geluid van de piano direct op te nemen zonder dat externe microfoons nodig zijn.

The post Wat zijn silent piano’s en hoe werken ze? appeared first on Wie was wie blog.

Dit moet je weten over de voordelen van duurzame koffie 

Koffie is een van de populairste dranken ter wereld en wordt dagelijks door miljoenen mensen gedronken. Maar heb je er ooit over nagedacht waar jouw koffie vandaan komt en of deze afkomstig is van duurzame bronnen? Wat zijn de voordelen van het kiezen van duurzame koffie? Hier kijken we naar enkele van de belangrijkste punten om in gedachten te houden als je op zoek bent naar een goede kop koffie! 

Verantwoordelijkheid voor het milieu 

De productie van koffie heeft een aanzienlijke invloed op ons milieu, of het nu gaat om de uitstoot die vrijkomt tijdens de verwerking of het landgebruik voor het verbouwen van de bonen. Door koffie te kiezen die afkomstig is van boerderijen die milieuvriendelijke methoden toepassen, kun je er zeker van zijn dat je niet bijdraagt aan verdere schade aan de planeet.  

Bovendien helpt duurzame koffie kopen boeren wereldwijd om zich meer bewust te worden van hun landbouwprocessen en hoe ze de negatieve effecten op lange termijn kunnen verminderen – iets waar velen nooit eerder bij stil hebben gestaan! 

Kwaliteit en tastbare voordelen 

De kwaliteit van de bonen die voor het brouwen van kopjes worden gebruikt, varieert enorm afhankelijk van de locatie/omstandigheden waarin het gewas is verbouwd – dit komt volledig tot zijn recht tijdens de brandfase, waarin de smaakprofielen dramatisch worden bepaald. Gronden die zijn aangevuld met organisch materiaal produceren vaak bonen van hogere kwaliteit dan die welke bedreigd worden door droogte/overproductie; dit levert niet alleen meer smaakvolle/aromatische kopjes op, maar ook extra tastbare voordelen, zoals betere prijzen voor de boeren in die gebieden.  

Eerlijke werkpraktijken en ethiek 

Gezien het huidige klimaat in de wereld is het belangrijk om vóór de aankoop na te denken over eerlijke arbeidspraktijken – zorg ervoor dat de gekozen bonen worden gekocht van bronnen die zich inzetten voor leefbare lonen en veilige werkomstandigheden. Hoewel boerderijen misschien niet per se “biologisch” of “fair trade” gecertificeerd zijn, betekent dit niet dat ze zich niet aan ethische normen houden; relaties moeten worden opgebouwd tussen leveranciers zelf, zodat beide partijen er wederzijds van profiteren zonder dat er sprake is van uitbuiting! 

Lokale gemeenschappen ondersteunen 

Door duurzame koffie te kiezen is het mogelijk om lokale gemeenschappen te helpen door middel van industrieën die rechtstreeks verband houden met dit product – of het nu gaat om het helpen fokken van kippen voor eieren of het bieden van extra onderwijsmogelijkheden voor kinderen die in de buurt van landbouwgebieden wonen – al deze dingen zullen het leven in de naburige gebieden aanzienlijk verbeteren, wat leidt tot betere vooruitzichten! 

Of je nu op zoek naar koffie met een intense, kruidige smaak of een zachte melange, bij De Koffiebaron ben je aan het juiste adres!  

The post Dit moet je weten over de voordelen van duurzame koffie  appeared first on Wie was wie blog.

Om deze redenen kies je voor een motorfiets in plaats van een auto  

Motoren worden de laatste jaren steeds populairder als vervoermiddel vanwege hun kostenefficiëntie, veelzijdigheid en vrijheid. Maar waarom zou je een motorfiets boven een auto kiezen? Hier bekijken we enkele van de belangrijkste redenen die jouw mening kunnen beïnvloeden. 

Kostenefficiëntie 

Een van de grootste voordelen van de keuze voor een motorfiets is de kostenbesparing die ermee gepaard gaat. Niet alleen zijn motorfietsen in het begin over het algemeen goedkoper dan auto’s, ze hebben ook minder brandstof nodig en kunnen veel zuiniger zijn tijdens ritten. Bovendien hoeven motoren veel minder wegenbelasting en jaarlijkse verzekeringspremies te betalen! 

Veelzijdigheid en opslag 

De mogelijkheid om te parkeren in krappe ruimtes waar auto’s niet passen, voegt een extra gemaksfactor toe bij het reizen in de stad – dit alleen al maakt ze perfect voor krappe straten in de stad of drukke gebieden die anders een probleem zouden zijn voor grotere voertuigen! Bovendien is het opbergen van fietsen in huis ook gemakkelijker door hun kleinere afmetingen in vergelijking met andere gemotoriseerde voertuigen.  

Vrijheid en ontspanning 

Het gevoel van vrijheid tijdens het rondrijden op twee wielen is iets unieks onder bestuurders – er gaat niets boven dat gevoel! En bovendien zijn de moderne motoren steeds stiller, waardoor het stressniveau tijdens lange ritten aanzienlijk daalt; perfect als je ultieme ontspanning wilt tijdens het reizen zonder je zorgen te hoeven maken over harde geluiden van de motor zelf! 

Milieuvriendelijk & veiligheid 

Nu er voortdurend verschillende emissietechnologieën op de markt komen, zijn er talrijke milieuvriendelijke opties beschikbaar – dit helpt de koolstofvoetafdruk aanzienlijk te verminderen en tegelijkertijd binnen de wettelijke grenzen te blijven (zorg er altijd voor dat een gekochte motor alle relevante certificeringsnormen heeft). 

In termen van veiligheid zijn moderne helmen sindsdien enorm geëvolueerd; of je nu op zoek bent naar lichtere modellen die volledige bewegingsvrijheid bieden of helmen met geïntegreerde communicatiesystemen, er is zeker een optie voor iedereen. Zorg er natuurlijk wel voor dat je veilig de weg op gaat en een goede helm draagt. Dit geldt zowel voor motor- als snorscooterrijders, helemaal sinds de helmplicht ook geldt voor scooters met het bekende blauwe kenteken.  

Op zoek naar een kwaliteitshelm en andere handige accessoires voor een prettige motorrit? Bezoek de website van HelmetCity en vind helmen die voldoen aan de veiligheidseisen terwijl je er goed uitziet op de weg!  

The post Om deze redenen kies je voor een motorfiets in plaats van een auto   appeared first on Wie was wie blog.

Hoeveel werk is een opblaas zwembad?

Het onderhouden van een opblaas zwembad lijkt misschien veel werk. Je moet hem natuurlijk eerst opzetten en vullen maar dat hoeft maar een keer. Als je dat hebt gehad hoef je het alleen nog maar te onderhouden. En dat valt reuze mee. Af en toe moet je kijken of de PH waarden nog correct zijn. Klopt hier iets niet dan kan je simpelweg een bruistablet in het water gooien en dat is het dan. Ook blijven de kosten voor het water dus binnen de perken omdat je het opblaas zwembad maar één keer hoeft te vullen. Super Fijn toch! Haal het nu in huis.

Kies meteen voor een warmtepomp zwembad

Wil je je opblaas zwembad nou nog vaker gebruiken. Kies dan voor een warmtepomp zwembad, dit is supermakkelijk in het zwembad te plaatsen. Ook hoef je dan niet meer ouderwets met warm water uit de keuken heen en weer te lopen. Dit is een zeer vervelende klus en neemt het plezier weg. Je kan veel beter je tijd besteden met de kinderen of kleinkinderen in het zwembad. Het water wordt warm genoeg dat je er ook nog in het najaar uitstekend van kunt genieten. Ik kan uit ervaring spreken dat er niks fijner is dan een warm bad in een koude omgeving.

Hoe beslis je of je een zwembad wilt in je tuin

Het allerbelangrijkste is om eerst na te gaan hoeveel plezier je eruit zal halen. Veel mensen kijken eerst naar hun budget maar er zijn vaak meer mogelijkheden binnen je budget dan je denkt. Als je er over uit bent dat je er veel plezier uit haalt vraag jezelf dan af of je dit het hele jaar door fijn zou vinden of alleen in de zomer om af te koelen. Heb je dit besloten dan kan je gaan kijken naar je budget. Als je wat minder te besteden hebt kan je bijvoorbeeld kijken naar een tweedehands zwembad. Of wanneer het seizoen is afgelopen. Kijk dan naar een inbouw zwembad

The post Hoeveel werk is een opblaas zwembad? appeared first on Wie was wie blog.

Systemisch werken, de oplossing voor een beter geheel

Systemisch werken, is een methode van probleemoplossing die rekening houdt met de complexe relaties en interacties tussen verschillende elementen van een systeem. Deze aanpak kan op verschillende gebieden worden toegepast, van bedrijfsbeheer tot maatschappelijk werk. Het kan voor ieder bedrijf handig zijn een workshop systemisch werken te volgen.

Voordelen van systemisch werken

Systemisch werken gaat uit van een holistische benadering van probleemoplossing, waarbij alle factoren die het systeem kunnen beïnvloeden worden meegenomen. Deze aanpak zorgt ervoor dat alle elementen van het systeem in aanmerking worden genomen, in plaats van zich alleen op afzonderlijke componenten te richten. Door het hele systeem in beschouwing te nemen, kunnen mensen de oorzaak van het probleem achterhalen en effectievere oplossingen ontwikkelen.

Systemisch werken leidt ook tot betere probleemoplossing. Door rekening te houden met alle factoren die het systeem kunnen beïnvloeden, kunnen individuen de onderliggende problemen identificeren en effectievere oplossingen ontwikkelen. Deze aanpak helpt "pleisteroplossingen" te vermijden die alleen de oppervlakteproblemen aanpakken.

Het kan ook leiden tot meer efficiëntie. Door alle elementen van het systeem in aanmerking te nemen, kunnen mensen vaststellen waar middelen worden verspild of verkeerd worden toegewezen. Dit kan helpen om processen te stroomlijnen en kosten te verlagen, waardoor de efficiëntie toeneemt.

Systemisch werken houdt in dat de perspectieven en meningen van alle belanghebbenden in het systeem in aanmerking worden genomen. Deze aanpak kan leiden tot betere communicatie tussen verschillende partijen, wat leidt tot effectievere samenwerking en probleemoplossing. JBBX opleidingen heeft meerdere opleidingen voor het onderwerp systemisch werken. 

Tips voor de implementatie van systemisch werken

Definieer het systeem

De eerste stap bij de implementatie van systemisch werken is het definiëren van het systeem. Dit houdt in dat alle onderdelen van het systeem moeten worden geïdentificeerd en dat moet worden begrepen hoe zij op elkaar inwerken. Het is belangrijk rekening te houden met alle belanghebbenden bij het systeem en hun perspectieven.

Het probleem identificeren

De volgende stap is het identificeren van het probleem. Hierbij worden alle factoren die het systeem kunnen beïnvloeden in overweging genomen en wordt de hoofdoorzaak van het probleem vastgesteld. Het is belangrijk om zowel de onmiddellijke als de langetermijneffecten van het probleem in overweging te nemen.

Oplossingen ontwikkelen

Zodra het probleem is geïdentificeerd, is de volgende stap het ontwikkelen van oplossingen. Het is belangrijk rekening te houden met alle betrokkenen en hun perspectieven. De oplossingen moeten de oorzaak van het probleem aanpakken en rekening houden met de langetermijneffecten op het systeem.

De oplossingen uitvoeren

Zodra de oplossingen zijn ontwikkeld, is de volgende stap de uitvoering ervan. Het is belangrijk om de effecten van de oplossingen te monitoren en eventueel bij te sturen. Dit proces kan met vallen en opstaan verlopen en vereist wellicht voortdurende controle en evaluatie.

The post Systemisch werken, de oplossing voor een beter geheel appeared first on Wie was wie blog.

Tattoo weglaseren: alles dat je moet weten

Je kunt een tattoo weglaseren overwegen vanuit allerlei redenen. Het nemen van een tatoeage kan voor iedereen een opwindende en betekenisvolle ervaring zijn. Sommigen kunnen er echter voor kiezen om hun tatoeages te laten verwijderen vanwege persoonlijke voorkeur of veranderende interesses. Een tattoo weglaseren is de meest populaire manier om ongewenste tatoeages te laten verwijderen en blijkt een veilige, effectieve optie te zijn met minimale bijwerkingen. Ben je aan het overwegen of je jouw tattoo wilt laten weglaseren? In dit artikel vertellen we je meer over het laten verwijderen van jouw tattoo door middel van de laser technologie. 

Tattoo weglaseren: hoe werkt het?

Een tattoo weglaseren werkt door de inktdeeltjes in de huid onder vuur te nemen met korte uitbarstingen van lichtenergie. De laser breekt de inktdeeltjes af die vervolgens op natuurlijke wijze door het lymfestelsel uit het lichaam worden verwijderd. Het aantal behandelingen dat nodig is, is afhankelijk van factoren zoals de leeftijd en het type inkt dat is gebruikt bij het zetten van de tatoeage, maar het kan tussen de vier en twaalf sessies duren voordat de tatoeage volledig is verwijderd. Het is belangrijk om te onthouden dat de resultaten kunnen variëren afhankelijk van individuele omstandigheden en dat meerdere behandelingen niet van de ene op de andere dag kunnen worden verwacht; geduld is de sleutel! Uiteindelijk zal door een tattoo weglaseren je uitkomen op een mooi resultaat. 

Doet het pijn?

Het verwijderen van een tatoeage kan een intimiderend proces lijken, maar bij een tattoo weglaseren hoeft dat niet zo te zijn. Een tattoo verwijderen met laser is een veilige en effectieve manier om van ongewenste tatoeages af te komen. Het is een populair alternatief voor traditionele methoden zoals dermabrasie en excisie. De procedure werkt door hoogenergetisch licht op het getatoeëerde gebied te richten, waardoor de inktdeeltjes uiteenspatten in kleine fragmenten die vervolgens worden geabsorbeerd door het natuurlijke genezingsproces van het lichaam. Afhankelijk van hoe groot of diep je tatoeage is, kunnen er meerdere behandelingen nodig zijn voor volledige dekking. Elke behandelingssessie is relatief kort, dus je hoeft je geen zorgen te maken dat je de hele dag in de stoel hoeft te zitten. 

Iets voor jou?

Een tattoo weglaseren kan een effectieve en relatief eenvoudige manier zijn om een ongewenste tatoeage te verwijderen. Lasers voor het verwijderen van tatoeages werken door de pigmentkleuren van de tatoeage af te breken met zeer geconcentreerde lichtstralen, waardoor de natuurlijke processen van het lichaam ze van de huid kunnen verwijderen. Deze verwijderingsmethode is veel minder pijnlijk dan traditionele methoden zoals dermabrasie of chirurgisch snijden, en het is ook veel sneller. Bovendien maakt het nauwkeurigere behandelingen mogelijk die specifiek zijn afgestemd op de behoeften en gewenste resultaten van elk individu. De tattoo weglaseren is dus een uitstekende optie als je onverhoopt met een ongewenste tattoo zit opgescheept. Mocht je nog twijfels hebben of dit echt wat voor jou is, raadpleeg dan vooral even je huisarts en eventuele andere experts die je meer kunnen vertellen over de behandeling en wat je kan verwachten. 

The post Tattoo weglaseren: alles dat je moet weten appeared first on Wie was wie blog.

Pea pure kopen? Dit moet je weten!

Steeds meer mensen die bewust bezig zijn met hun gezondheid willen Pea pure kopen om bij te dragen aan hun gezondheid en aan hun weerstand. Niet voor iedereen is duidelijk wat dit product precies is en waar het allemaal goed voor is. Tevens is niet altijd duidelijk waarom je het moet nemen en of het voor iedereen geschikt is. Wil jij Pea pure kopen, lees dan eerst eens dit artikel zodat je precies weet wat het is en waarom het goed voor je is en kan zijn. In dit artikel vertellen we je namelijk alles dat je wil weten over dit product. 

Wat is het?

Palmitoylethanolamide (PEA) is een van nature voorkomend vetzuuramide dat al eeuwenlang wordt gebruikt om verlichting te bieden bij verschillende soorten pijn en ontstekingen. PEA komt in veel voedselbronnen voor, maar de bekendste manier om het binnen te krijgen is Pea pure kopen – een extract in de vorm van capsules of poeder. Dit product bevat minder onzuiverheden dan andere vormen van PEA, waardoor het een van de meest effectieve natuurlijke supplementen is. In de handel verkrijgbare capsules met pea pure bevatten tussen de 500 mg en 1000 mg palmitoylethanolamide per dosis, waardoor gebruikers hun dagelijkse inname gemakkelijk kunnen aanpassen op basis van hun specifieke behoeften.

Meer weten over PEA?

Palmitoylethanolamide (PEA) is een krachtig voedingssupplement dat al lang wordt gebruikt om de gezondheid en het welzijn te bevorderen. PEA komt van nature voor in het lichaam, maar door onze steeds drukker wordende levens kan het moeilijk zijn om er genoeg van binnen te krijgen via onze voeding. Daarom kan het innemen van Palmitoylethanolamide als voedingssupplement voor veel mensen heilzaam zijn. Bij het kopen van Palmitoylethanolamide-supplementen is het belangrijk om PEA pure kopen die zijn gemaakt met alle natuurlijke ingrediënten; dit zorgt ervoor dat u het product van de hoogste kwaliteit krijgt dat beschikbaar is. Dit geeft je niet alleen de beste voedingsvoordelen, maar het garandeert ook dat er geen vulstoffen of kunstmatige toevoegingen zijn toegevoegd. Door rond te shoppen en uw onderzoek te doen, kunt u een merk van hoge kwaliteit vinden dat past bij uw budget en behoeften.

Waar kan je Pea pure kopen?

Als u op zoek bent naar een natuurlijk en biologisch supplement om uw dagelijkse voeding te verbeteren, dan is pea pure wellicht het antwoord. Pea pure kopen is een volledig natuurlijk supplement dat een scala aan vitamines, mineralen en eiwitten bevat. Dit krachtige voedingssupplement kan spiergroei, energieniveaus, cardiovasculaire gezondheid en zelfs de spijsvertering helpen ondersteunen. Gelukkig zijn er tegenwoordig talloze plekken waar je Pea pure kopen kunt. Online winkels bieden gemakkelijke toegang tot dit populaire supplement met snelle levertijden en concurrerende prijzen. Als u liever persoonlijk winkelt, hebben veel natuurvoedingswinkels het ook in voorraad – vergeet niet om de etiketten zorgvuldig te controleren, aangezien verschillende merken verschillende hoeveelheden actieve ingrediënten in elke portie hebben. Ten slotte kunnen sommige sportscholen of gezondheidsclubs dit product ook in voorraad hebben, dus vraag zeker rond of je ter plaatse ook dit zeer prettige supplement kunt kopen. 

The post Pea pure kopen? Dit moet je weten! appeared first on Wie was wie blog.

Quercetine – de kleur van voedsel doet goed

Quercetine klinkt wereldvreemd en toch is het zo gewoon als ons eigen eten. In feite zit het als voedingsstofje in je eten. Je spreekt het uit als ‘kersetine’. Je vindt het in groenten, noten en fruit en zelfs in rode wijn terug. Zodra je iets naar binnen werkt met een duidelijke kleur (het roodgeel van een appel) kauw je in feite al op het voedingsstofje. Kijk eens hoeveel kleur je eet: het gifgroen van brocolli, het glanzende rood van tomaten, het paars van aubergine. Kleur betekent ‘kersetine’ en de belangrijkste leveranciers van deze voedingsstof zijn:

• Rode uien;

• Sperziebonen;

• Korianderkruid;

• Kappertjes;

• Maggiplant;

• Dillekruid;

• Rode wijn.

Quercetine kan niet goed tegen koken. Veel van dit voedingsstofje verdwijnt als je groente gaat koken. Ook bij het schillen van fruit, schil je de werkzame delen weg. Eet dus vooral het gekleurde deel van je eten en dan liefst zo kort gekookt mogelijk.

Quercetine gaat veroudering tegen

Quercetines doen iets weldadigs in je lichaam. Als antioxidanten schakelen ze je vrije radicalen uit. Dat zijn behoorlijk heftige stofjes in je lijf die het gemunt hebben op je cellen en weefsels. Antioxidanten ruimen de vrije radicalen uit de weg zodat je lichaam minder wordt beschadigd. Het is een flavonoïde en doet goed werk. Zo kan het de celdeling van kankercellen verminderen en de bloeddruk verlagen. En dat allemaal omdat je gewoon ‘kleuren eet’! 

Krijg je wel genoeg quercetine binnen per dag?

Als het voedingsstofje zo gezond is, dan moet je dus flink groente en veel fruit naar binnen schuiven. Het is niet voor niets ook het advies van het Voedingscentrum. Wanneer je elke dag veel groente en fruit eet kom je snel op 200 tot 400 mg aan quercentines uit. Maar ja, wat is veel? Neem nou een appel, die heeft 20 mg per 100 gram. Wil je alleen vanuit appels je dagelijkse quotum halen, dan moet je dus minstens 10 appels achter de kiezen krijgen. Dan maar gaan voor kappertjes? Die leveren al meer dan tien keer zoveel van de flavonoïde als appels. Elk onsje liefst 234 mg. Maar er zijn niet veel mensen die elke dag een ons kappertjes nuttigen. Broccoli is ook een goede leverancier maar als je die een beetje door kookt, blijft er niet veel van het stofje over. Maaltijden kunnen je voldoende quercetines leveren, alleen moet je dan wel hele grote porties fruit en groenten naar binnen werken.

Ondersteuning met een supplement helpt

Het is bijna ondoenlijk om heel veel fruit en groenten te blijven eten, elke dag weer. Daarom kan een supplement ondersteuning bieden. Als supplement worden de quercetines ook eerder door het lichaam opgenomen. De ‘natuurlijke’ stoffen binden zich namelijk in je lichaam nogal snel met antistoffen (fytonutriënten). En dat betekent dat slechts 20% echt effectief wordt. Een supplement is zo opgebouwd dat quercetines die daarin zitten, veel effectiever hun goede werk doen.

Sterke opname door het lichaam

‘Kersetine’ dat je als supplement inneemt, leidt daarnaast ook nog tot een veel betere opname van vitamine A, vitamine C en zink. Voor een sterk immuunsysteem is zink van grote waarde. Quercetine als supplement bevat alle bouwsteentjes in een effectieve verhouding.

The post Quercetine – de kleur van voedsel doet goed appeared first on Wie was wie blog.

Diëtist Hoofddorp – zoek dichtbij je adres om je voeding op peil te krijgen

Je kunt niet alles in je eentje. En dat geldt vooral als je zwaarlijvig bent of wanneer de weegschaal aangeeft dat je veel te licht bent. In beide gevallen kun je besluiten dan maar een dieet te nemen zodat je afslankt of juist een beetje gezond aankomt. Alleen is dat moeilijk. Zelfs de hulp van het internet brengt niet echt resultaten. Een crash dieet helpt twee weken maar dan val je terug naar je oude gewicht. Jojo-effect. Goede hulp is geboden en dan gaan de wegwijzers snel richting een diëtist. Ook een voedingscoach of een gewichtsconsulent kan je bijstaan. Maar bijvoorbeeld een diëtist Hoofddorp geeft advies vanuit een beschermd beroep. Je weet dat een diëtist een behoorlijke studie heeft moeten doen om zijn advies te kunnen geven.

Gediplomeerde hulp betekent inschakelen van een diëtist, bijvoorbeeld een diëtist Hoofddorp

Een diëtist is dan ook een professional en heeft meer in zijn of haar mars dan een voedingscoach. Vier jaar HBO is niet niks en verzekert de diëtist van twee kennisgebieden: voeding en medische zorg. Er is een goede reden waarom huisartsen zo vaak hun patiënten doorverwijzen naar diëtisten. Bij veel ziektebeelden is dat ook een goede weg. Of je nu spijsverteringsproblemen hebt, met Diabetes zit of klachten hebt inzake hart- en vaatziekten.

Wezenlijke hulp vind je niet op het internet maar bij een diëtist

Een diëtist is geen calculator van klinische calorieën. Die is erbij gebaat om je goede en toegepaste voedingsadviezen te verstrekken. En bijvoorbeeld een diëtist Hoofddorp heeft knowhow over de werking van voeding in combinatie met je leefstijl en gedrag. Ben je bijvoorbeeld te zwaar, dan geeft een diëtist niet alleen de inname van voeding de schuld, maar kijkt ook naar onderliggende motieven om maar door te blijven eten. Vanuit je leefstijl ontdekt een diëtist al snel de onderliggende redenen om teveel te eten. Of juist veel te weinig. De diëtist richt zich dan ook vooral op het verbeteren of veranderen van je leefstijl. Want die stijl is nu juist verantwoordelijk voor je slechte eetgedrag.

Veel kansen om op gewicht te komen, ook bij een diëtist Hoofddorp

Het kan behoorlijk confronterend zijn om met een diëtist in gesprek te gaan. Die kan namelijk vrij vlot aangeven aan welke verleidingen jij bloot staat. Het is aan jou om de strategie van de diëtist dan te gaan volgen. Ben je bijvoorbeeld veel te licht dan heeft de diëtist een aantal oplossingen. Met normale voeding kan het worden verholpen. Lukt dat niet echt, dan schrijft je hulpverlener een dieet voor die je als poeder of in drankvorm in kunt nemen. Het kan zelfs zo ver gaan dat je gevoed moet worden via een sonde of helemaal direct, via je bloedbaan.

Verzekerd voor een diëtist?

Check je basisverzekering om te kijken wat vergoed wordt als je een dieetbehandeling overweegt. Meestal kun je een paar uur per jaar vergoed krijgen. Met een aanvullende verzekering komen daar nog een paar uurtjes bij. Natuurlijk begint ‘gratis’ pas nadat je eerst je eigen risico hebt ‘opgegeten’. Ook willen verzekeringen nog wel eens eisen stellen voordat je op hun kosten een diëtist inschakelt. Denk dan aan een bovenmaats BMI. Of aan de capaciteiten van de diëtist (de juiste papieren) of een contract dat de diëtist met jouw verzekeraar heeft. Besluit je dus om bijvoorbeeld een diëtist Hoofddorp in te schakelen, lees dan wel eerst even alle kleine regeltjes. Natuurlijk ben je niet gebonden aan Hoofddorp, kijk bijvoorbeeld eens naar een diëtist Amsterdam.

The post Diëtist Hoofddorp – zoek dichtbij je adres om je voeding op peil te krijgen appeared first on Wie was wie blog.

Wat is een ionisator? Lees hier alles over verschillende luchtreinigers

Schone
lucht is net zo belangrijk als schoon drinkwater. Toch staan de meeste mensen niet
stil bij de luchtkwaliteit. We nemen onterecht aan dat de lucht in onze woning
prima is. Maar niks is minder waar. In heel Nederland wordt de lucht als
ongezond verklaart, met uitzondering van Schiermonnikoog en Vlieland. De
grootste luchtvervuilers zijn vliegtuigen, auto’s en andere transportvoertuigen met schadelijke uitlaatgassen. Helaas kunnen we de lucht buiten niet
per direct transformeren. Maar met behulp van luchtreinigers kunnen we de lucht
in binnenruimtes wel verbeteren. luchtreinigers zouden standaard in iedere
woning moeten staan. luchtreinigers komen in verschillende varianten. Zo heb je
bijvoorbeeld keuze uit een ionisator, luchtreinigers met filters of met UV licht.
Ben je benieuwd naar de werking van de verschillende filters? Dan ben je hier
aan het juiste adres. Na het lezen van dit artikel weet je precies welke
luchtreiniger het beste werkt voor jou.

Hoe
werken luchtreinigers?

Laten
we beginnen met de basis. luchtreinigers reinigen de lucht door schadelijke
deeltjes uit de lucht te verwijderen. Het verwijderen van deze schadelijke
deeltjes kan op verschillende manieren worden gedaan. luchtreinigers die
gebruik maken van koolstoffilters filteren de lucht door de schadelijke
deeltjes op te vangen in filters. Hierdoor zweven ze niet meer rond in de
lucht. Afhankelijk van het type filter in de luchtreiniger moet je deze
regelmatig vervangen om ervoor te zorgen dat de luchtreiniger zijn werk blijft
doen. Ook zijn er luchtreinigers waarbij andere technieken worden toegepast
zodat je je geen zorgen hoeft te maken over het vervangen van het filter.
Bijvoorbeeld bij een ionisator. Een ionisator ioniseert schadelijke deeltjes.
Ioniseren betekent dat de schadelijke deeltjes als het ware worden vernietigd
doordat er een elektrische lading wordt
aangebracht op de deeltjes. Hierdoor kun je ze niet meer inademen. Een
ionisator kan zonder filter worden gekocht maar er zijn ook varianten met
filters voor optimale luchtreiniging. Niet alle deeltjes kunnen namelijk
geïoniseerd worden. Het grootste voordeel aan een ionisator met filter is dat
je het filter minder vaak hoeft te vervangen vergeleken met een luchtreiniger
met koolstoffilter. Naast de luchtreiniger met koolstoffilter en een ionisator
zijn er nog een aantal luchtreinigers te vinden:

 • Persluchtfilters
 • Oliemistfilters
 • Compact
  filters
 • Actieve
  kool filters
 • HEPA filters

Persluchtfilters
zijn geschikt voor industriële luchtreiniging automatisering. Deze filters
verwijderen schadelijke deeltjes, water en olie uit de lucht. Wanneer je opzoek
bent naar een effectieve luchtreiniger voor in huis heb je keuze uit een aantal
verschillende filters. Een ionisator is geliefd doordat het minimale onderhoud
vereist. luchtreinigers met HEPA-filters zijn ook populair. HEPA staat voor High
Efficiency Particulate
Air Filter. Deze filters zijn erg effectief omdat ze 99% van alle schadelijke
deeltjes uit de lucht kunnen filteren. Zelfs microscopisch kleine deeltjes die
andere filters niet oppikken. Een luchtreiniger met HEPA filter vereist wel meer onderhoud, aangezien het filter regelmatig vervangen moet worden.

Bekijk
hier alle luchtfilters

Schone
lucht is erg belangrijk. Wanneer je nou opzoek bent naar een luchtfilter, wellicht een ionisator voor
in huis of voor je bedrijf, vind je op www.luchtreiniger.nl een groot aanbod aan
luchtfilters. Zo vind je er altijd een die goed past bij jouw wensen. Ook kun
je hier meer informatie over verschillende luchtreinigers vinden. Bij dit
bedrijf snappen ze de urgentie van schone lucht. Wanneer je voor 22:00 uur bestelt, heb je de luchtreiniger de volgende werkdag al in huis.

The post Wat is een ionisator? Lees hier alles over verschillende luchtreinigers appeared first on Wie was wie blog.

Nieuw personeel vind je met het gebruik van Youbahn

Het is voor een bedrijf ontzettend belangrijk om de juiste mensen in dienst te hebben. Dankzij de medewerkers zal het uiteindelijk namelijk mogelijk zijn om alle taken en processen goed uit te kunnen voeren. Het is dan ook verstandig om op zoek te gaan naar medewerkers die voor een langere periode binnen jouw bedrijf aan het werk willen gaan. Bovendien kan je op deze manier de juiste personen sneller tegen gaan komen voor jouw onderneming. Toch is het ook wel degelijk mogelijk om voor de korte termijn op zoek te gaan naar personeel dat bijvoorbeeld op freelance basis kan gaan werken. Uiteindelijk wil je er met een personeelstekort namelijk vooral voor gaan zorgen dat je alle dagelijkse taken gewoon uit kan blijven voeren. Wanneer je met jouw onderneming op zoek bent naar nieuwe personeel is het aan te raden om met het gebruik van Youbahn de juiste personen te vinden.

Logistiek personeel

Logistiek personeel gezocht is bijvoorbeeld iets waar veel bedrijven mee te maken krijgen. Zeker nu ontzettend veel ondernemingen ervoor kiezen om hun producten te versturen naar klanten, is het belangrijk om hiervoor het juiste personeel in te kunnen huren. Logistiek personeel kan op diverse manieren ingezet worden binnen een onderneming. Hierbij kan bijvoorbeeld gedacht worden aan het interne of het externe transport. Bij het interne transport moet de logistiek binnen het bedrijf goed uitgevoerd worden. Hiervoor zal het juiste logistiek personeel ontzettend belangrijk zijn. Logistiek personeel kan uiteindelijk verschillende taken uit gaan voeren binnen de onderneming. Het is daarom vooral verstandig om bij het logistiek personeel te kijken naar nieuwe medewerkers die binnen jouw bedrijf gaan passen.

Op zoek naar medewerkers

Uiteraard zijn er nog veel andere sectoren die te maken hebben met een personeelstekort. Binnen de horeca is het voor veel bedrijven bijvoorbeeld ook lastiger aan het worden om het juiste personeel te vinden. Door gebruik te maken van Youbahn kan je een online platform inzetten bij het vinden van jouw nieuwe personeel. Daarbij maakt het niet uit naar wat voor een soort personeel je op zoek bent. Zo kan je kijken naar nieuw fulltime personeel, maar ook parttime medewerkers of freelance medewerkers kan je hier vinden. Om dit op een succesvolle wijze uit te kunnen voeren zal je een goede online vacature op moeten stellen. Hierdoor kan je met deze online vacature de juiste nieuwe medewerkers tegen gaan komen voor jouw bedrijf. Bij https://www.youbahn.nl/ vind je alle mogelijke opties voor het vinden van jouw nieuwe personeel. 

The post Nieuw personeel vind je met het gebruik van Youbahn appeared first on Wie was wie blog.

Vind de coaching die bij je past bij Het Groei Atelier

Er is tegenwoordig een wildgroei aan coaching en dat heeft alles te maken met de grote vraag naar coaches. Als niemand zat te wachten op een coach, dan zou iedere coach al snel ontdekken dat er geen klanten zijn. Als er geen geld mee te verdienen is, dan heeft het ook weinig zin of meerwaarde om een dergelijk traject te bewandelen. Maar zo is het niet. Mensen hebben allerlei verschillende soorten issues waarbij ze hulp nodig hebben van coaches. Daarom is er niet alleen een groot aanbod aan coaches, maar ook een divers aanbod. Zo kun je bij Het Groei Atelier terecht voor verschillende soorten coaching zoals: 

 • Life coaching
 • Loopbaan coaching
 • Stress- en burn-out coaching

Omdat er veel coaches zijn en je ook gebruik kunt maken van verschillende soorten coaching, is het voor jou vooral belangrijk om te weten wat je probleem is en waar je hulp bij nodig hebt. Op deze manier kun je een coach gaan uitzoeken die is gespecialiseerd in het soort problemen waar jij mee te kampen hebt. Als je heel specifiek opzoek bent naar hulp bij het maken van de juiste keuzes binnen je loopbaan, dan kun je dus een beroep doen op een loopbaan coach. Maar als je stress ervaart en het idee hebt dat dit je opbreekt, dan is een stress coach juist een goede optie. Als het niet zozeer een probleem is binnen de context van je werk, dan is het een goed idee om juist een life coach in te schakelen. Als je niet precies weet wat er aan scheelt, dan kun je alvast terecht groeiatelier.nl. Op deze site kun je meer lezen over coaching en op basis van de informatie herken je misschien al bepaalde symptomen en issues waar jij ook tegen aanloopt. Dat betekent dat je al snel ook doorhebt wat voor soort coaching jij nodig hebt. Zodra je dat weet, dan kun je ook contact opnemen met de experts van Het Groei Atelier. Je kunt dan in een eerste gesprek je gevoelens op tafel leggen en aangeven waar je tegenaan loopt. Een dergelijk gesprek helpt vaak al een hele hoop. Dus voordat de coach goed en wel begonnen is, kun je een bepaalde verlichting voelen van je problemen. Maar dat is slechts het begin. Daarna ga je ook daadwerkelijk werken aan je problemen met behulp van de coach en zo bereik je al snel een hoger bewustzijn van jezelf, je doelen, je zwakke punten en sterke punten en vanuit daar kun je dan verder gaan werken en jezelf verder ontwikkelen. 

Kijk op groeiatelier.nl voor meer informatie over coaching

Je kunt voor een eerste indruk alvast even een kijkje nemen op de website van groeiatelier.nl. Hier kun je in ieder geval alvast meer lezen over de mogelijkheden die je hebt en wat voor soorten coach je kunt inschakelen. Maar je kunt op de site ook meteen terecht voor de aanmelding. Hiervoor kun je contact opnemen met de coaches van Het Groei Atelier. 

Neem contact op met Het Groei Atelier

Als je meer wilt weten, dan kun je uiteraard ook contact opnemen met de coaches van Het Groei Aterlier.

The post Vind de coaching die bij je past bij Het Groei Atelier appeared first on Wie was wie blog.

Pagina's